4daagse van Duinkerke

Vrijdagavond werd de 58ste editie van de Vierdaagse van Duinkerke voorgesteld. De Franse rittenkoers van buiten categorie doet op zondag 6 mei België aan met de onuitgegeven etappe Poperinge-Reningelst. Er nemen met Omega Pharma-Quick.Step, Accent-Willems Veranda's, Topsport Vlaanderen-Mercator en Landbouwkrediet-Euphony vier Belgische teams deel.

De 'Vierdaagse', die eigenlijk vijf dagen duurt, start op vrijdag 4 mei in Duinkerke. Vanuit de kuststad gaat het naar Coquelles. Zaterdag blijft men in de buurt van de kust. Zondag is er de Belgische etappe Poperinge-Reningelst. In de Westhoek worden er na een korte aanloopstrook acht rondjes gedraaid in de buurt van Reningelst, met daarin de beklimming van de Kasteelmolen. Maandag is er de Koninginnenetappe van Gravelines naar Cassel en dinsdag wacht de terugtocht naar Duinkerke.

Vorig jaar ging de eindzege naar de Fransman Thomas Voeckler. Johan Museeuw was in 1997 de laatste Belgische eindwinnaar.

De ritten:

Vrijdag 4 mei: Duinkerke - Coquelles (169,6 km)
Zaterdag 5 mei: Berck-sûr-Mer - Montrieul-sûr-Mer (180,2 km)
Zondag 6 mei: Poperinge - Reningelst (178,3 km)
Maandag 7 mei: Gravelines - Cassel (183,3 km)
Dinsdag 8 mei: Béthune - Duinkerke (176,1 km)

Deelnemende ploegen:

Omega Pharma-Quick Step (Bel), Accent Jobs-Willems Veranda's (Bel), Topsport Vlaanderen-Mercator (Bel), Landbouwkrediet-Euphony (Bel), Europcar (Fra), FDJ-BigMat (Fra), Vacansoleil-DCM (Ned), Ag2r-La Mondiale (Fra), Astana (Kaz), Saxo Bank (Den), Cofidis (Fra), Saur-Sojasun (Fra), Acqua & Sapone (Ita), Bretagne-Schuller (Fra), Argos-Shimano (Ned), Team Type 1 (VSt), Colombia (Col), Roubaix (Fra), Auber 93 (Fra), Rideau-Super U (Fra)